Araştırma Alanları

POLİMER BİLİMİ

Polimer Bilimi, doğal veya sentetik polimerlerin çalışması, üretimi ve teknolojisi ile ilgili tüm kaynakları içerir. Polimer malzemeler üzerindeki kaynaklar da bu kategoride ele alınmaktadır.

KİMYA, ANALİTİK

Kimya, Analitik, kimyasal sistemler hakkında her türlü bilgiyi veren tekniklere kaynak sağlar. Konular kromatografi, termal analiz, kemometri, ayırma teknikleri, piroliz ve elektroanalitik ve radyoanalitik kimya içerir. Kimyada analitik tekniklere ve uygulamalara odaklanırken, bazı spektroskopi kaynakları bu kategoriye dahil edilebilir.

KİMYA, UYGULAMALI

Uygulamalı Kimya, temel kimya bilimlerinin diğer bilimlere, mühendislik ve endüstriye uygulanmasını rapor eden kaynakları kapsar. Konular arasında kimya mühendisliği (kataliz, yakıt işleme, mikrokapsülasyon ve fonksiyonel polimerler); gıda bilimi ve teknolojisi (tahıllar, hidrokolloidler ve gıda katkı maddeleri); tıbbi kimya (farmakoloji); boyalar ve pigmentler; kaplama teknolojisi; ve kozmetikler.

KİMYA, İNORGANİK VE NÜKLEER

Kimya, İnorganik ve Nükleer hem inorganik hem de nükleer kimyada kaynakları içerir. Kimya, İnorganik, karbon olmayan elementler ve bunların bileşimlerinin hazırlanması, özellikleri ve reaksiyonları ile ilgili kaynakları kapsar. Ayrıca, oksitler, karbon disülfür, halojenürler, hidrojen siyanür ve siyanürler, siyanatlar, karbonatlar ve hidrojenkarbonatlar gibi tuzlar dahil olmak üzere bazı basit karbon bileşiklerinin çalışılmasına ilişkin kaynakları içerir. Bu kategoride, koordinasyon kimyası ve organo-metalik bileşikler (karbon-metal bağı içerenler) kaynakları da ele alınmaktadır. Kimya, Nükleer, fisyon ve füzyon reaksiyonları ve bunların ürünleri de dahil olmak üzere atom çekirdeğinin araştırılmasıyla ilgili kaynakları içerir. Bu kategori aynı zamanda radyoaktif bileşiklerin hazırlanması, izotopların kimyasal reaksiyonlarla ayrılması, mekanizma çalışmalarında radyoaktif etiketlerin kullanılması ve kimyasal reaksiyonlar ve transuranik elementlerin bileşikleri üzerinde deneyler gibi konulara odaklanan radyokimya kaynaklarını da kapsamaktadır.

MALZEME BİLİMİ, KOMPOZİTLER

Malzeme Bilimi, Kompozitler, bitmiş halde katı, çözünmez olan ve kimyasal nitelikte olan iki veya daha fazla malzemenin karışımlarına veya mekanik kombinasyonlarına odaklanan kaynakları kapsar. Önemli kompozit türleri şunlardır: 1) kağıt, kumaş veya ahşap laminatları ve bir ısıyla sertleşen malzeme; 2) güçlendirilmiş plastikler; 3) sermetler (seramik ve metal tozları); 4) doğal ve sentetik liflerin kumaşları; ve 5) bir dolgu malzemesinin dolgu maddesi ile doldurulduğu dolgu macunları veya küçük parçacıklar halinde doldurulmuş kompozitler.

MALZEME BİLİMİ, BİYOMATERYAL

Materyal Bilimi, Biyomateryaller, onarımın veya fonksiyonların büyütülmesi için sentetik replasmanların geliştirilmesine yardımcı olmak için canlı dokunun fiziksel özelliklerini analiz eden kaynakları içerir. Bu kategorideki kaynaklar, tasarlanmış biyomalzemelerin in vitro ve in vivo olarak tıbbi implantlar, cihazlar ve sensörler gibi amaçlarla geliştirilmesi, denenmesi, performansı ve biyouyumluluğunu kapsamaktadır.